6.závod OPKK Dvůr Králové

04.06.2011 21:40

Poslední víkend v květnu se jel na dráze RC Cars Dvůr Králové první letošní závod seriálu O pohár královéhradeckého kraje 20121 rádiem řízených modelů aut v měřítku 1:10.Pro členy klubu to znamenalo probudit se ze zimního spánku, vzpomenout na dávno minulá léta a jít na subotnik (pro mladší generaci dobrovolně povinná brigáda za dobré slovo). Oprava dráhy zabrala pár víkendů a dráha vypadá jako by ani zima nebyla. Počasí slibovalo sice přeháňky, ale odvážlivci se přesto na závody přihlásili. Rozjížďky začaly s mírným zpožděním, zato byly podbarveny romantickými tony kapely AC/DC . Na dráze se jiskřilo a temně duněl lexan. Příchozí diváci mohli sledovat nejen dění na trati, ale i pěkné ukázky dalších modelů. Do svahu šplhaly terénní tatry 815. V jedné s nástavbou expedice byl dokonce funkční model WC (vzhledem k měřítku nevyzkoušeno ) . Nesmiřitelní nepřátelé ruský tank KV1 a německý Tiger 1:16.

 

Úpravu okolí zabezpečovaly modely traktorů John Deere s funkční žací lištou a secím strojem. Vysokozdvižný vozík s kamionem Scania ( na návěsu dokonalé laserové výpalky v zmenšeném měřítku firmy TMW a.s.) Zpět k dění na závodní dráze. Mírná přeprška a smyky, zvláště v kategorii F1 se musely líbit i nezasvěceným divákům. Po přestávce a nezbytné porci domácích klobás na grilu se začaly jezdit finálové jízdy. Nejrychlejší kategorii Stock vyhrál trutnovský jezdec M. Blahovský. Kategorii Formule 1 vyhrál domácí Ondřej Šrámek. Kategorii cestovních vozů s pohonem zadních kol Petr Jan. Z domácích se mimo vítěze kategorie F 1 na stupně vítězů ještě podívali Martin

Volák za třetí místo v kategorii Formule 1 a Filip Veselý za třetí místo v kategorii Stock. Naši junioři Jan Řízek a Rosťa Rejl obsadili první a druhé místo v kategorii Formule 1 Junior. Jezdci i diváci byli se závody a podívanou spokojeni. Proto Klub děkuje nejen jim , ale i městu Dvůr Králové n.L. a firmám TMW a.s. a Jaroslav Švorc za podporu. Další závod se na naší dráze koná 9.7.2011 a tímto také zveme jezdce i diváky zajezdit si nebo se případně podívat na pokračování seriálu O pohár královéhradeckého kraje 2011.